Video Aspect Ratio: 16:9

Reversed Leadership

14 juni

10.00 tot 16.30 uur


Samen naar een harmonische, florerende, duurzame wereld.
Seminar voor ondernemers, managers en leiders.

Reversed Leadership

Samen naar een harmonische, florerende, duurzame wereld.
Seminar voor ondernemers, managers en leiders op 30 november

Meer info
00
dagen
00
uren
00
minuten
00
seconden

collectieve wijsheid

Er is nieuw leiderschap nodig


De leiders en ondernemers van de toekomst hebben hele andere of beter gezegd, aanvullende competenties en kwaliteiten nodig dan de leiders en ondernemers van nu!


Op het moment wordt de wereld geleid door individuele behoeften, tekorten, angsten en zekerheden. Een harmonieuze wereld wordt geleid door collectieve belangen, eenheid. Dit creëert een wereld van overvloed. 


We leven in een individualistische wereld en de opeenvolging van crisissen, oorlog, armoede, discriminatie en ongelijkheid zijn hier allemaal het gevolg van. 


We hebben geleerd om individualistisch te denken, en dus te leiden: ‘wat is goed voor mij?’, ‘hoe profiteer ik hier het meest en het snelste van?’.


En dit zie je terug in de huidige maatschappij. Leiderschap speelt hierin een cruciale rol! Dus een getransformeerd leider, maakt het verschil. 

Ontdek hoe je in één dag een nieuw perspectief kan leren kennen én integreren.

REVERSED LEADERS

 • Zien de wereld, de natuur en de mensheid als een aaneengesloten samenhangend geheel dat onlosmakelijk met elkaar verbonden is
 • Gebruiken de collectieve wijsheid boven het handelen vanuit het individuele ego;
 • Gaan voor duurzaamheid en harmonie, in plaats van snelheid en winst;
 • Maken impact door purpose samen met profit duurzaam te maken;
 • Redden de wereld van 'the ignorance of humanities ego';
 • Zijn de leiders die weten dat ze samen verder komen dan alleen.
Ik ben erbij!


Jouw gedrag wordt beïnvloed door de zes belangrijkste mensen om je heen. 

evolutie in leiderschap 

 

De beweging gaat van individueel naar collectief. Je neemt verantwoordelijkheid voor een steeds groter geheel, voor een steeds groter potentieel. Het grotere belang - is - het individuele belang. Het is een collectieve wijsheid waarop we in kunnen tunen en deze wijsheid gaat voorbij aan wat wij rationeel kunnen begrijpen. Dit werkt net zoals de natuur en de dieren dit al eeuwen doen; nooit in een haast en toch is alles af en klopt het.


 

Schrijf me in


PERSONAL LEADERSHIP

Individueel potentieel

Persoonlijk leiderschap, persoonlijke kracht, persoonlijke competenties zijn de basis van elk collectief. Er is sprake van mensen die individueel verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen handelen en resultaat. Optimaal resultaat wordt vaak in de weg gezeten door het niet zien van het gehele plaatje en tegengestelde belangen.

SHARED LEADERSHIP

Som van individueel potentieel

Bij 'shared leadership' neemt een team op basis van persoonlijk leiderschap samen verantwoordelijkheid voor het resultaat. Vaak is er sprake van een democratisch of aangewezen leider. Optimaal resultaat wordt vaak in de weg gezeten door meningsverschillen, onderlinge frustraties, polarisatie en politiek spel. 

REVERSED LEADERSHIP

Collectief potentieel

Leiders bewegen in de groep op basis van een collectief 'voelen'. Door interactieve verbinding en het in-tunen op het collectieve team veld 'voelen' leiders en teamdeelnemers welke richting men op moet gaan. Teamgenoten staat voor elkaars hoogste potentieel en bouwen zo potentieel tot de derde macht.


Het omdraaien van de ego dynamiek is het fundament van nieuw leiderschap.

VOOR WIE?

Reversed leadership is een nieuw perspectief op leven en werken vanuit 'sense & response'. Voor iedereen die dat voor zichzelf wil leren, voor íedere ondernemer en voor iedereen die groei en werk faciliteert voor anderen.

Dat ben ik

Een dag vol inzichten, inspiratie en verbinding.

WAT HEBBEN ANDERE DEELNEMERS ERVAREN?

Het reserved leadership seminar geeft inzicht in wat je als mens drijft en waarom je ondernemer bent geworden. Is dat om louter ‘geld te verdienen’ vanuit ego of is dat omdat je een hogere purpose hebt vanuit authenticiteit? Met profit is niets mis zolang het (ook) ten dienste staat aan de purpose.  Als je kunt uitzoomen zie je het grotere plaatje en kun je verbinden met het potentieel van alle stakeholders. De tijd dat één man alles bepaalt en net doet alsof hij alles weet (controle/macht/ego) is contraproductief en druist in tegen het leven zelf. Het leven is bedoelt om te leven en om te groeien. Het bedrijf (ons bedrijf) is hier een afgeleide of weerspiegeling van. Dit seminar is een absolute ‘must’ voor mkb-ondernemers en hr-managers en beveel ik daarom van harte aan!

Rob Doornenbal, Doornenbal Developments | De Avonturiers

Na 25 jaar te leren denken op school en werk, ben je zo getraind om alles op de masculiene Plan-act manier op te lossen dat je bijna niet meer voelt dat er ook een andere manier is. Die juist doorbraken genereert wanneer het mannelijke niet meer werkt. In de workshop merk je hoe deze principes op je werk, relatie en eigen bewustzijn toepasbaar zijn. Een nieuwe manier van denken, kijken en handelen die je daarna veel makkelijker afwisselt, dynamieken doorziet en yin en yang vriendschap laat sluiten.

Roel Custers, zelfstandig ondernemer

Roel Custers, zelfstandig ondernemer

Wat het seminar mij gebracht heeft is 

vooral het ontspannen van het ego,  van zodra je alles accepteerd, en dan bedoel ik, je ego en het innerlijke weten, dat op een liefdevolle manier bij elkaar komt en zo iets kan neerzetten.


En de zwerm, waar elke spreeuw even belangrijk is, en dat wij ook telkens van plaats verwisselen, voor sommigen zijn wij de ondersteunende en ergens anders zijn wij degene die voorop vliegen. Maar we hebben een zwerm nodig om te kunnen upliften.

De richting is niet persé geweten, dat is puur op het gevoel.

Fina Vanbuel

Founder Bamboo Belgium

Ik denk dat we allemaal wel aanvoelen dat het tijd is voor een shift in hoe we denken over leiderschap. Joris neemt je in de training op een diepgaande manier mee in een nieuw denken en wat er essentieel is om tot nieuwe manieren te komen. De modellen en oefeningen die Joris en Sacha aandragen tijdens de seminar hebben me handvatten en inzichten gegeven die ik kan inbedden in mijn projecten en hebben me versterkt in mijn persoonlijk leiderschap. Dankjewel Joris & Sacha! 
Britt van Mensvoort Lightschools.org

One Day Seminar op 10 maart 

10:00 - 17:00


 • Klaar voor een getransformeerde versie van jezelf?
 • Klaar om onderdeel te worden van het collectief potentieel?
 • Klaar voor next level verbinding?
 • Ontdek hoe jij jouw medewerkers en/of klanten kan inspireren en raken.
 • Aan de slag samen met gelijkgestemden.
IK DOE MEE!

Wat zijn de opties?

Particulier tarief

Voor particuliere inschrijving.
295,- inc btw

Zakelijk tarief

Voor zakelijke inschrijvingen
495,- exc btw
Door dit programma ben ik gaan zien hoe waardevol het is om een ander aan te spreken op zijn of haar potentieel en ook om daar zelf op aangesproken te worden. Dat is niet alleen van waarde voor de ander, maar ook voor het grote geheel. Zo veel krachtiger dan het geven van feedback zoals we dat gewend zijn te doen. Ik raad deze dag aan aan iedereen die, samen met anderen, een bijdrage wil leveren aan de samenleving en aan leidinggevenden in het bijzonder. 
Dr. Ingrid Candel

Auteur, psycholoog.

"Wat zo fijn is aan de Reversed Leadership training is dat ik zowel mijn schaduw- en lichtkanten diepgaander kan onderzoeken. Om te ontdekken hoe ik meer kan leven en ondernemen vanuit eenheidsbewustzijn. En juist ook om te beseffen in hoeverre ik wel of niet vrij ben in mijn leiderschap als ik getriggerd word door iets of iemand in mijn buitenwereld. Het was verhelderend om telkens vanuit een oordeelvrij gewaarzijn bewust te observeren waarom alles in het leven een reden heeft en wat mijn groeipotentieel is!" 
Thijs Unij

Abundancy.nl

Reversed Leadership voor een ieder die echt, maar dan ook echt uit is op een andere, ik noem het liever een authentieke wijze van bedrijfshabitat

Voor een ieder die weet heeft, of nieuwsgierig is naar de kracht van de natuur, die altijd de beste antwoorden - oplossingen kent, zelfs in leiderschap, dat ondernemen eigenlijk bovennemen is en dat we eigenlijk onderweg zijn om
heel te worden, de beste versie van onszelf te worden en dit uit kunnen leven binnen en buiten ons bedrijf.
Claire Schroijen

Oprichtster Divine Stars - Paard in Lymfeland

Door de training Reversed Leadership heb ik veel nieuwe verschillende inzichten gekregen. Hoe belangrijk het is om naar het potentieel van anderen te kijken en ze hierop aan te spreken, de invloed van anderen op jouw potentieel, de leiderschapsstijl van nu, wat hiervan niet werkt en hoe dit beter kan. In deze training ga je anders kijken naar leiderschap op een manier dat ieders potentieel de ruimte heeft en kan groeien, meer van 'ik' naar ‘wij’, waardoor we uiteindelijk meer kunnen bereiken. Het is een echte eye-opener!'

Benthe Charpentier

Student Toegepaste Psychologie