Loslaten wat je denkt dat moet
17 februari 2021 
2 min. leestijd

Loslaten wat je denkt dat moet

Hallo, Jules hier. Marketingmedewerker, mailingmachine, scherpe socialschrijver, operationele alleskunner… The list goes on.

Vandaag liep mijn hoofd aan alle kanten over. Doordat ik twee trainingen heb gevolgd bij Conscious Academy vorige week, heb ik niet gedaan wat ik normaal allemaal zou doen. Waardoor de lijst van dingen die ik vind dat zouden moeten gebeuren alleen maar langer en langer werd. Stressgedachtes overbevolkten mijn hoofd.

‘We hebben maandag weer een webinar gepland, maar dat weet nog helemaal niemand!’ ‘Ik heb nog te weinig mails gestuurd over onze online 24-uurs retreat van vrijdag 26 en zaterdag 27 februari!’ ‘De bedden in het appartementencomplex zijn nog niet opgemaakt.’ ‘De koffiemachine maalt niet goed!’ ‘De kapel mag ook wel eens gepoetst worden!’ ‘Over twee manden begint ons retreatseizoen in Frankrijk en er staat nog niks over online!’ ‘Wanneer moet ik nou boodschappen doen?’ ‘Kom ik nog wel aan mijn eigen bedrijf toe?’

Het lijkt een enorme lijst, maar ik kan je vertellen: dit was pas het puntje van de ijsberg. Mijn brein werkt razendsnel en mijn gedachten schoten van de ene to do naar de andere, tot het weer op een andere berg met to do’s stuitte die waren blijven liggen. Zoals je wel begrijpt: it wasn’t pretty.

Nou ging een van onze studententrainingen vorige week, ConAca 3, over de vrijheid om niks te hoeven zijn. Een van de kernpunten van deze tweedaagse, was het onszelf vrijmaken van alles wat we vinden dat we moeten zijn of doen. Alle verwachtingen die anderen over ons hebben, die we over onszelf hebben of die we denken dat anderen over ons hebben, even helemaal loslaten. Wat blijft er dan over? Wat wil je dan echt doen? Waar gaat je energie dan naartoe? Waar word je enthousiast van?

Een ding is zeker: van die eindeloze lijst dingen die ik moest afhandelen, opstarten of doen, werd ik verre van enthousiast. En mijn energie liep aan alle kanten uit me. Maar er was ook een stemmetje in mijn achterhoofd, iets wat de hele tijd tegen me zei: als dit er allemaal niet was, dan weet ik wel wat ik zou doen. Dan zou ik gaan schrijven over de trainingen die ik afgelopen week heb gevolgd. Content maken. Dingen delen met onze volgers op Instagram en de mensen die zich hebben ingeschreven voor onze mailinglijst. Dan zou ik delen wat er op dit moment in me gebeurt, namelijk het verwerken van alle waardevolle lessen die ik heb geleerd afgelopen week.

Dus dat heb ik gedaan. Ik heb los gelaten wat ik dacht dat allemaal moest en ben gaan schrijven over wat er in me omging. Ik ben gaan doen waar mijn energie naartoe wilde en wat ik zou doen als letterlijk alles mogelijk was.

En wat het mooie is: uiteindelijk gebeurt dan tóch wat allemaal moet. Want hier is dan de mail over de webinar van maandag waar nog niemand vanaf weet. En over de 24-uurs retreat waar zich nog meer mensen voor mogen inschrijven op vrijdag 26 en zaterdag 27 februari. En wat nog mooier is: mijn energie loopt niet meer weg. Ik heb er zelfs energie van gekregen. Door mee te gaan met de flow van het leven, mijn lichaam, mijn brein, mijn ego, mijn ziel, wat dan ook, komen er uiteindelijk de mooiste resultaten.

Wat heb jij nodig om met je natuurlijke flow mee te gaan?

Over de schrijver
Reactie plaatsen