DE TRAINING

Waarom bestaat DE TRAINING?

Bewustwording: een woord dat tegenwoordig op elke school, in elke cursus en op iedere instagram feed terugkomt. De wereld lijkt te draaien rondom bewustworden.


Reactief bewustzijn.

Maar toch is de diepgang van bewustwording nauwelijks bereikt. Het bewustzijn waar men zo graag over twittert gaat om een beperkt, reactief bewustzijn. Terwijl we ons collectief lekker bewust voelen, heeft onze mind nog steeds niet door dat het reageert uit een verleden, uit trauma, pijn en uit voorkeur. Dit betekent dat we nog niet écht wakker zijn, nog niet écht bewust. Er is nog geen sprake van een conscious awakening. 


Het moment wanneer we als mensheid wel écht wakker worden, dan zien we ineens wát we doen en vooral, waarom we doen wat we doen. Waarom we ruzie maken over iets wat er niet toe doet, waarom dat we getriggerd worden door iets wat ons pijn doet, waarom we ons ontheemd, verlaten of juist blij voelen. 

Wakker worden.

Dit wakker worden, dit bewust zijn is een proces. Het is een beweging waar je in kunt stappen of wellicht al in zit. Joris en Sacha zijn jaren geleden in dit proces gestapt en het zijn jaren (geweest) van wakker worden, weer inslapen, wakker worden, weer inslapen enzovoorts enzovoorts. In dit proces en waar zij nu staan hebben ze de tools gekregen om de fundamentele elementen van het wakker worden te onderscheiden van het reactief reageren. 


Distincties eigen maken.

Neem het volgende voorbeeld: Jakob is twee en volop de wereld aan het ontdekken. Hij ziet een prachtig schilderij van een donkere nacht met sterren en als je vraagt welke kleur de hemel is zegt hij: ‘zwart’. Zwart en donkerblauw zijn voor Jakob een en hetzelfde. ‘Nee’, zeg ik. ‘Dat is donkerblauw’. Mooi niet, dat hij dat van me aanneemt. ‘Nee mama, dat is zwart’. De volgende dag bekijken we opnieuw het schilderij en houden we het zwarte t-shirt dat hij aangeeft ernaast. Er begint iets te dagen. Dit proces herhaalt zich de volgende dag weer en als we ‘s avonds naar bed gaan wijst hij een boek aan dat op de plank staat en zegt trots: ‘kijk mama, donkerblauw!’. 


Nadat Jakob verschillende keren bewust is gemaakt van het verschil tussen zwart en donkerblauw, kan hij het ineens ook op andere plekken zien. Zo gaat het niet anders bij het ‘grotere’ bewustworden van het leven. Jij kunt, net als Jakob, leren wat de distinctie (onderscheid) is tussen wat jij denkt te zien en wat er daadwerkelijk is. Wil jij aan de slag met échte bewustwording, met jouw conscious awakening, dan is het essentieel dat je een aantal basisprincipes, fundamenten leert en ziet. 


Daarom is DE TRAINING voor iedereen die bezig is met persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en bewustwording. Waar in deze beweging jij je ook bevindt. 


DE TRAINING

Een 4 daagse training waarin je de fundamenten leert, met de distincties die je nodig hebt om daar de rest van je spirituele ontwikkeling en bewustzijn aan op te hangen. Door dit proces in te gaan kom je steeds dichter bij jezelf. Je wordt authentieker, komt in je eigen kracht te staan, wordt minder reactief waardoor je beter leert samenwerken, je leert beter met conflict om te gaan. Door in dit proces te stappen leer je het volledige smakenpalet van de wereld te proeven. Doordat je alle polariteiten van het leven zult gaan leven, ga je je waardeoordelen heroverwegen. Je gaat de wereld door een andere bril zien en vanuit eenheid en liefde kunnen waarnemen. 


Doordat je dit fundament voor jezelf legt, zul je dit kunnen toepassen op alle gebieden in je leven; relaties, ouderschap, werk. In het ouderschap zul je leren zien dat jouw kind geen eigendom van je is, maar een eigen ziel is waarvan je de donkere en lichte kanten mag omarmen. Je zult zien dat waar je botst met je partner, dat dit ook is waar je kinderen je in triggeren. Dit conflict wat daardoor ontstaan is niet bedoeld om te winnen, maar om jouw identiteit te vormen. Alle confrontaties en interacties op energetische niveau zijn er om jou in je kracht te zetten. 


Elke trigger is een uitnodiging om meer in je kracht te gaan staan, of om meer in liefde te gaan staan, zodat je boven het conflict komt te staan.


Het einde van slachtofferschap.

Daar is echter wel het een en ander voor nodig. Je moet namelijk eerst leren om die triggers te omarmen. Doe je dat? Dan is dat het einde van slachtofferschap. Je leert je eigen ego-lagen herkennen en daardoor zie je hoe jouw verbinding met anderen werkt. Je komt dichter bij jezelf en gaat daarmee je eigen authentieke ‘ik’ leven. En op het moment dat je gaan zien wat authenticiteit is, dan ga je automatisch een nog meer authentiek leven leven. Je zult de rebel in jou steeds minder voelen, omdat je je ware aard aanneemt. 


Zien of weten.

In DE TRAINING vertellen we je niets nieuws. Je kunt al duizenden jaren leren en lezen over deze principes. Wat wij doen is het jou in een dusdanige diepte laten vatten en ervaren, dat het kwartje daadwerkelijk valt. Je hebt vast al geleerd dat jij niet je gedachtes bent. Maar zie je het ook, voel je het ook en leef je het ook?Bovenin: Kennis 

Deze heb je vaak al, bijv. ‘ik ben niet mijn gedachten’.

Midden: Inzicht

Nu zie je daadwerkelijk het verschil tussen jezelf en je gedachten - Je vat eindelijk dat je niet je denken bent.

Onderin: Awakening 

Je identificeert jezelf daadwerkelijk niet meer met je perspectieven en gedachten.


Als wij ons blijven identificeren met die perspectieven die we kennen, vormen we zo de wereld die we ervaren. Dit is een enorme beperking van wat er in werkelijk is. 


Hoe is DE TRAINING opgedeeld?

1. Bewustzijn

2. Masculine manifestatie lijn: de persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar

3. Feminine manifestatie lijn: aantrekkingskracht 


4. Integratie: embodiment


Deze training biedt een holistische kijk op het mannelijke en vrouwelijke. We gaan bewustzijn ervaren in het ademen, eten en bewegen. 


We gaan inzoomen op wie jij nu echt bent, waarom jij hier bent en wat jouw life purpose is.


De Training bestaat uit kennissessies waarin wij jou informatie geven die het potentieel hebben om tot inzicht en daarmee awakening te leiden. We challengen hierin jouw perspectieven, geven je input en laten je vragen stellen. Vervolgens gaan we met deze kennis aan de slag om dit te laten aanhaken op wie jij bent. Dit doen we door middel van interactie en coaching. Hiermee creëer je inzicht, met als doel om dichter bij jezelf te komen, tot bloei te komen en vrijer te worden in jouw potentieel. Vervolgens is er ruimte om te reflecteren, zelfonderzoek te doen naar wat ‘er is’.


Voorbij je triggers.

In de Training kijken we naar triggers en emoties die we ervaren. Door middel van bewustzijn gaan we voorbij aan de lagen van ons ego en ons ratio waardoor we vollediger mogen voelen zonder de reactieve patronen te raken. We doen dit met de basale dingen en gebieden (zoals voeding, beweging en ademhaling) waarin het leven plaatsvindt, want hierin vind je je conditionering terug.


We bieden:

Content en theorie. 

Oefeningen om te ervaren wat wij met deze content bedoelen. 

Een nieuwe perspectief en een nieuwe kijk op dingen zodat je kan toetsen wat werkt voor jou en wat het doet. 

Om dan te reflecteren en te onderzoeken. 

Om vervolgens het wakker worden te kunnen integreren. 


Je verschillende lichamen kunnen wakker worden; emotioneel, mentaal, spiritueel en jouw fysieke belichaming. Uiteindelijk heeft bewust zijn op alle vier belichamingen tijd nodig. 


Hoe zijn de dagen opgebouwd?

De dagen zijn opgebouwd in blokken waarin we een cyclus doorlopen:

Kennis en content

Kijken zien

Ervaren en voelen

Verkennen en delen

Integreren en doorvertalen


Kortom:

- We nodigen je uit

- Laten je onderzoeken

- En maken ruimte voor reflectie

En dit allemaal in een veilige, onderzoekende setting. Alles is goed, alles mag en alles kan. Er bestaan geen perspectieven die botsen of verkeerd zijn. Alles mag gezien worden. 


In de eerste drie dagen krijg je zoveel nieuwe perspectieven, dat je op de vierde dag gaat kijken wat waar past. Hoe de intergratie in jouw leven kan en gaat plaatsvinden.


Wat heb je aan deze training?

Als eerste reactie komt er in ons op: ‘wat heb je aan het leven als je deze fundamenten niet hebt?’. Deze training leert je de fundamenten van bewustzijn en zonder bewustzijn is alles zo beperktJe kunt gouden bergen hebben, en nog zul je totaal in het donker kunnen leven en het niet kunnen zien en ervaren zonder bewustzijn. Op het moment dat het bewustzijn opengaat en voorbij gaat aan het ego, dan kun je net als een kind zo blij worden en je rijk voelen door een schelpje wat je vindt op het strand.


Bewustwording is geen moment maar een reis, het is geen bestemming maar een pad.


En deze reis, dit pad is een beweging die je hier kan inzetten of doorzetten. 


Voor wie is deze training?

1) Voor iedereen die nieuw is op dit pad. Voor iedereen die de afgelopen periode al een keer iets gehoord of gelezen heeft over bewustzijn, over een andere vorm van persoonlijke ontwikkeling, over dat er zoveel meer in het leven zit. In deze training, kun je op een zachte - laagdrempelige manier kennismaken met de fundamenten van het wakker worden. In deze training leer je de taal activeren, die je zal herinneren aan je innerlijke zelf. 


MAAR OOK JUIST 


2) Voor mensen die al heel erg veel gedaan hebben op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Omdat we in deze Training de taal activeren die we met z’n allen nodig hebben om dat bewustzijn groter te maken. Het zet je vier dagen in verbinding met het materiaal waar je mee verbonden bent. Je zult weer expansie ervaren in je eigen taal, en hoe je kunt verbinden met je eigen bewustzijn. Zodra je hiermee bezig gaat zijn, zul je elke keer verdiepen en weer in contact komen met de stukken waar je de connectie even mee kwijt was.


Het moment dat je denkt: is het iets voor mij? Alleen die gedachte, betekent al dat je bezig bent met onderzoek richting wakker worden. Je ziet in dat je de wereld niet verandert door de buitenwereld te veranderen, maar dat de verandering in gang gezet wordt doordat jij van binnenuit verandert. Dus als je voelt dat er iets aan het veranderen is en dat je dit meer wilt begrijpen en snappen; waarom je bent wie je bent. Waarom je dit voelt en ervaart terwijl anderen dat niet ervaren? Waarom je het gevoel hebt dat dingen die eerst zo belangrijk waren, nu ineens minder relevant lijken. Voel jij dit? Dan ben je klaar om de diepte in te gaan. 


Voel jij dit niet? Dan is dat ook oké, dan heeft jouw ziel of het pad van jouw ziel de behoefte om eerst een ander stuk te beleven en te ervaren. 


Kortom!

Het leven wordt leuker, rijker, evenwichtiger, gezonder, rustiger, gegronder, smaakvoller en poëtischer als je je bewust bent, als je ‘wakker bent’. Wakker worden is niet altijd leuk, soms heb je geen zin om op te staan. Wij activeren jouw zin om op te staan.Over de schrijver
Reactie plaatsen