arrow_drop_up arrow_drop_down

Benieuwd hoe we bij de Conscious Academy omgaan met de Corona-maatregelen? Lees 't hier! 

Door de aangescherpte Corona-maatregelen voelden we ons uitgenodigd om dieper te gaan en te kijken naar wie we zijn als Conscious Academy in een groter geheel en hoe we dat in zowel onze programma's als de gestelde maatregelen kunnen vertalen. 

De tijden zijn onzeker en de maatregelen hebben veel impact op ons dagelijks leven. Toch is de ervaring van die impact op ons leven voor iedereen verschillend. Het kan zijn dat je je er angstig door voelt, of je ervaart misschien kwaadheid, onmacht of rebellie. 

Een thuisbasis zijn voor bewustzijnstransformatie

Wat wij merken is, dat het zelfs in een team met dezelfde missie (een thuisbasis zijn voor bewustzijnstransformatie), verdeeldheid in gedrag en emoties zichtbaar wordt. Het laat ons zien dat het in deze tijd heel makkelijk is om voor separatie te kiezen. Het ventileren van meningen voelt al snel als het creëren van verdeeldheid. Een gevoelig onderwerp wat basisangsten triggert zoals de angst voor afwijzing, veroordeling of zelfs verstoting. Misschien herken jij dit wel bij jezelf of in je eigen kring van familie en vrienden? 

In deze tijd voelen wij, sterker dan ooit, dat het vergroten en versterken van de verbinding vanuit bewustzijn, van belang is om vanuit die staat van bewustzijn alle veranderingen die gaande zijn in de wereld te bekijken. Juist op dit moment is een plek waar we even niet bezig hoeven te zijn met goed of fout, met dualiteit, met kiezen of delen, harder nodig dan ooit. Op deze plek gaat het even niet over de buitenwereld, maar is er ruimte voor ons om naar binnen te keren. Waar we contact mogen maken met onze eigen waarheid. Met wat er in ons getransformeerd mag worden. 

De vrijheid om alles te mogen zijn en niets te hoeven zijn. Dat is waar we voor staan bij Conscious Academy. Ook in tijden van Corona en met de nieuwe maatregelen, staat onze locatie en ons team voor je klaar. 

Als organisatie nemen we een standpunt in dat, hopelijk, de beste middenweg is in vreemde tijden...

Onze activiteiten en processen vergroten soms de behoefte of zelfs ‘noodzaak’ om toch fysiek contact op te zoeken of op zijn minst dicht bij elkaar te zitten. Dit willen en kunnen we niet 100% voorkomen. En tóch verzoeken we wel iedereen om zoveel mogelijk de ruimte van en voor elkaar te respecteren. 

Uit respect voor de maatregelen hebben we er als team voor gekozen om de weerstand er tegen los te laten en te faciliteren wat gevraagd wordt. Onder aan de streep willen we dat iedereen zich veilig en vertrouwd bij ons voelt. Als daar maatregelen voor nodig zijn, dan faciliteren we die. Punt uit.

Maar als samenspel van individuen hebben we als Conscious Academy meerdere kleuren.
We staan voor diversiteit in de wereld, voor het omarmen van alle, maar dan ook ALLE polariteiten.
Dat creëert de noodzaak om ook die kleur te bekennen en trouw aan te zijn waar het kan.
Met respect voor anderen. 


Wij maken hier als team en familie contact met elkaar… ook fysiek met degenen die daarvoor open staan. Als team zitten we graag met zijn allen aan tafel, zingen en dansen we in de keuken en wie een knuffel nodig heeft, krijgt die. 


Buiten de poorten houden we ons waar het moet aan de regels. Dragen mondkapjes in de winkel en hebben geen feestjes of ander soort samenkomsten. Ook wij willen graag dat Nederland en de rest van de wereld zo snel mogelijk weer vrij kan bewegen.

Hier op onze eigen thuisbasis volgen we de regels van ons hart...

Sacha:“Namasté”

“Ik geef geen handen, maar dat deed ik toch al liever niet. Liever iemand even bij de bovenarm of schouder warm aanraken, een ‘namaste’ of, als het zo voelt, een korte omhelzing. Daarnaast voel ik de behoefte om de hoeveelheid contacten te beperken uit respect voor mijn omgeving en bescherming van mezelf. Nu ziek worden zou echt super onhandig zijn voor de ontwikkeling van de Academy. Ik ga drukte uit de weg en voel me gedreven om onze locatie en de mensen die er werken waar kan vrij te houden van Corona. Daarnaast kies ik ook voor de mentale en emotionele gezondheid en energie die nou eenmaal lekkerder stroomt wanneer ik vrij ben om te bewegen.  Ik rebelleer niet, maar weeg steeds de belangen af. En tja… zoals het leven, mogen die per dag verschillen. Zo respecteer ik ook de standpunten van een ander… die per dag mogen verschillen.”

Joris:"Ik knuffel" 

“Mijn werkelijkheid:


het leven en de wereld is onbeschrijfbaar mooi en licht
het leven en de wereld is ook donker en lelijk
wat is is, wat niet is is niet
ik knuffel
ik geef liefde
bij mij mag je stil zijn
bij mij mag je plezier hebben


ik zal je niet in je gezicht spugen
ik zal niet hoesten in je nabijheid
ik zal uit de buurt blijven als ik koorts heb of verkouden ben


je hoeft niet alleen te zijn
je hoeft niet bang te zijn voor een ander
je gaat niet meteen dood als iemand binnen je anderhalve meter komt
zorg goed voor jezelf 


sta voor de wereld die je vormt
leef gezond
leef in liefde 
ik knuffel”

Tanja:“Ik ga voor de liefde" 

 “Ik kan niet anders dan bij de Liefde en het licht te blijven wat we allemaal zijn. Daarin bestaat voor mij geen goed of fout, alleen maar variaties. Ik zal altijd de ruimte van de ander respecteren. Daar waar je iets van mij nodig hebt geef ik je. Ik ben beschikbaar, voor jou, voor het leven, zoals het komt. Ik voel vertrouwen in wie we zijn en in wat we doen.”

Lonneke:"Mijn hart staat open.”

“Mijn hart staat open voor iedereen. 
Mensen die de regels strikt hanteren,
En mensen die ondanks de regels behoefte hebben aan fysiek contact. 


Mijn hart staat open 
Open voor een nieuwe realiteit waarin we luisteren naar onze intuïtie 
Open om samen te komen met gelijkgestemden om deze nieuwe realiteit te creëren. 


Mijn hart staat open
Ook als fysieke afstand verplicht is, want in mijn hart is geen afstand, alleen ruimte. 


Kortom, bij mij kun je terecht voor knuffels als dat klopt op dat moment. Ik luister naar mijn gevoel, intuïtie en instinct. Ik ga niet tegen de stroom in, maar beweeg mee. Want in iedere situaties zitten parels van momenten.” 

Bert Barten

Bert:"Een nieuwe wereld komt ons halen!"

"Creatie leeft op chaos en kan zo een andere orde vinden. Misschien wijst dit virus ons deze weg. Laten we het ondenkbare gaan bedenken. Kunstenaars leven de meeste tijd al in een permanente staat van crisis. Laten we samen een nieuwe wereld ontwerpen. 

Voor mij persoonlijk houd ik mij tijdens ontmoetingen aan de richtingen van onze overheid ook al gaat dat vaak tegen mijn sociale gevoelens in. Ik geef geen handen, maar vind een kleine buiging heel prettig. Je kunt mij vaak in isolatie vinden in mijn atelier en ga drukte uit de weg. Ik pas me aan aan de omgeving en doe wat er nodig is. Ik ben niet bang maar ga ook niet tegen de stroom in.  Ik ben blij dat ik zo nu en dan mijn kinderen kan knuffelen, zodat in deze behoefte is voorzien. Een nieuwe wereld komt ons halen." 

Even alle praktische zaken op een rijtje...

  • We hebben genoeg ruimte om events voor 30 deelnemers plus team met voldoende afstand te faciliteren
  • Daar waar 1,5 meter afstand moeilijk te hanteren is, dragen we mondkapjes. 
  • In overleg met de GGD faciliteren we WEL oefeningen met vocale zelfexpressie (schreeuwen/zingen), maar doen we dit in een handdoek. Dit schijnt voldoende bescherming te zijn.
  • In de keuken wordt gewerkt met mondkapjes en handschoenen
  • Wie tijdens pauzes en bijeenkomsten niet in de gezamenlijke ruimte hoeft te zijn, blijft even weg.
  • We hebben extra ruimtes ingericht om te eten / pauze te houden en maaltijden worden uitgeserveerd i.p.v. via buffet
  • Onze gedeelde deurklinken en sanitaire voorzieningen worden extra vaak gereinigd en zijn standaard voorzien van desinfecterend middel om zelf ook te reinigen
  • Bij trainingen wordt bij aankomst ‘s morgens bij iedereen temperatuur gemeten
  • We bieden de mogelijkheid aan om een extra badge op te spelden waarop staat ‘ik houd afstand’. Dit om vragen etc te voorkomen...

We nodigen je uit om contact te maken met de waarnemer in jezelf, om je te verbinden met je hart 

en met onvoorwaardelijke liefde...

Laten we samen gaan voor een wereld van integratie, waar eenieder zijn angsten mag hebben, waar eenieder de vrijheid heeft om een mening te hebben en waar verbinding en eenheid het eerste uitgangspunt zijn.  

We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij Conscious Academy. Als je al lid bent van de familie (via het jaarlidmaatschap), ben je hoe dan ook altijd welkom om bij ons te zijn. Om hier te wandelen, koffie te drinken, mee te eten of gewoon wat te mediteren in de kerk als die vrij is. 

En last but not least: de contemplatie heeft een prachtig resultaat opgeleverd als het gaat om onze programma's. Meer mogelijkheden, meer helderheid, meer ruimte om jullie het allerbeste van ons aan te bieden: maximale ruimte om hier en in het leven eromheen he-le-maal jezelf te mogen zijn, maximaal te mogen presenteren, het onderste uit de kan mogen halen, 100% verbindingen aan te gaan…. en….. de vrijheid om daarin niets te hoeven zijn, te bewijzen of wat dan ook….

Onnoemelijk veel liefs van ons, tot snel!